Arsenal vann galen tillställning på Emirates

En helt sjuk match utspelade sig på Emirates Stadium i London den här lördagskvällen. Publiken fick se hela tio mål, fördelat på sju till Arsenal och tre till gästande Newcastle. En av matchens stora förgrundsfigurer var Arsenals engelske yttermittfältare Theo Walcott. Med tre mål och två assist var han definitivt anledningen till att hemmlaget gick segrande ur striden den här gången. Men vi börjar från början.

Det var Arsenal och Theo Walcott som inledde målskyttet den här sena lördagsmatchen. I den tjugonde matchminuten rann han igenom på vänsterkanten och kunde enkelt smeka in ledningsmålet bakom Newcastles Tim Krul. Ungefär som Thierry Henry gjorde under sin period i klubben då han var den stora skräcken för motståndarnas målvakter och försvarsspelare. Men Newcastle lyckades kvittera precis innan halvtidsvilan. Demba Bas frispark touchade Arsenal-muren och ställde Szczesny gav dem det så ofta psykologiskt viktiga målet precis innan pausen.

I den andra halvleken försvann det som oftast brukar kallas försvarsspel, det var full rulle från båda lagen och ingen som helst tanke på att försvara det egna målet. Hemmalaget fick en superb start på andra halvleken och efter bara fem minuter kunde Alex Oxlade-Chamberlain ge Arsenal ledningen med 2-1. Han tog emot bollen ett par meter utanför straffområdet och avlossade ett skott som Tim Krul inte lyckades att nå. Med den perfekta starten kunde man tro att Arsenal skulle ta över matchen och att Newcastle skulle få fokusera på att kontra istället.

Newcastle ville annorlunda och Sylvain Marveaux kunde istället kvittera till 2-2. Mycket tack vare Gabriel Obertan som lurade bort ett par Arsenal-försvarare, innan han serverade Marveaux som kunde stöta in bollen i öppet mål. Imponernade av bortalaget att lyckas komma tillbaka för andra gången, men man hamnade ganska så omgående i underläge igen. Jack Wilshere slog en chipp/ett inlägg som Fabricio Coloccini höll på att nicka in i eget mål. Istället nickade han den i ribban och bollen landade precis framför Lukas Podolski som bara behövde nicka in bollen för att ge Arsenal ledningen för tredje gången den här matchen.

Fem minuter hann Arsenal vara i ledning innan Newcastle för en tredje kvitterade. Sylvain Marveaux slog en helt makalös passning som Demba Ba stötte in med foten. Passningen från Marveaux höll yppersta världsklass och hemmalagets försvar kunde bara titta på när passningen skar igenom hela backlinjen. Fyra minuter senare small det igen. Den här gången var det Walcott som gjorde sitt andra mål för kvällen. Efter en tilltrasslad situation i offensivt straffområdet damp bollen ner hos Walcott som drog upp den i nättakten. Nu var det spännande att se ifall Newcastle skulle lyckas kvittera en fjärde gång eller skulle hemmalaget lyckas hålla undan.

Newcastle lyckades inte kvittera. Istället utökade Arsenal sin ledning gång på gång. Inbytte fransmannen Olivier Giroud hann göra både 5-3 och 6-3 innan Walcott avslutade målskyttet med sitt tredje och Arsenals sjunde för kvällen. Målet var en underbar soloprestation där han kroppsfintade sig förbi försvarare efter försvarare innan han till slut mycket kyligt chippade bollen för bortalagets målvakt. Med tre mål och två assist tog Theo Walcott på sig huvudrollen den här kvällen. Hans kontrakt går ut i sommar och han är alltså fri att prata med andra klubbar från och med första januari. Efter den här uppvisningen ska det bli mycket intressant att se hur förhandlingarna mellan Arsenal och Walcott fortsätter.