Arsenal vände och vann på Upton Park

Det var Arsenal som började bäst på Upton Park, där gästerna spelade väldigt offensivt med ett snabbt passningsspel mot West Ham, där bland annat Giroud hade ett avslut tätt utanför den närmste stolpen. Det var därför otippat att det skulle bli hemmalaget som skulle spräcka nollan på Upton Park.

West Hams mittfältare Mohamed Diame fick bollen ute till vänster, skärde sig förbi Arsenals försvarare och in i straffområdet där han avlossade ett superbt avslut som överlistade Mannone och flög in vid det bortre krysset.

Efter målet pressade Arsenal på för en kvittering och det var länge spel mot ett mål. Med endast minuter kvar av den första halvleken lönade sig pressen också för Arsenal, när Olivier Giroud spelade ut bollen till Lukas Podolski på vänsterkanten, löpte in själv och fick tillbaka en passning från tysken, som den franske anfallkaren styrde in bakom den chanslöse West Ham-målvakten. Det var dessutom Girouds första Premier League-mål för London-klubben.

West Ham var sen nära på tilläggstid när Carroll fick fram bollen till Kevin Nolan, vars avslut dock gick tätt utanför den bortre stolpen, och lagen gick ut med ett oavgjort resultat till halvtidsvilan.

I inledningen av den andra halvleken var det West Ham som kom ut piggare och som försökte skapa lägen. West Ham lyckades dock inte få till några farliga lägen inledningsvis och fick dessutom med timmen spelad se Vaz Te halta av planen efter en situation med Arsenal-målvakten Mannone. Enligt de första uppgifterna handlar det om en axelskada för spelaren som ersattes av Matthew Taylor.

Fem minuter senare var Arsenal framme och hotade när en bökig situation i West Hams straffområde slutade med att inbytte Theo Walcott klackade ut bollen till Giroud, som dock fick en väldigt dålig vinkel till vänster om målet och sköt utanför. Strax efter var Andy Carroll mycekt nära att nicka in bollen bakom Mannone, men bollen studsade förbi på fel sida av stolpen.

Med 13 minuter kvar av matchen får Arsenal till en snabb kontring på West Ham. Anfallaren Olivier Giroud spelade snyggt fram en inlöpande Theo Walcott som fri med Jääskeläinen inte gör något misstag och tryckte in bollen i nät. Och endast sex minuter senare small det igen, när Theo Walcott fick fram bollen till Santi Cazorla som tog emot bollen utanför straffområdet och dundrade in bollen vid den bortre stolpen förbi den chanslöse finske målvakten.

Arsenal kontrollerade därefter tillställningen mot West Ham, som inte kom närmare än ett avslut från Matthew Taylor. Matchemn slutade 1-3. Arsenal klättrar efter vinst upp på en femte-plats i tabellen. West Ham glider ner en placering till åttonde plats.