bet365

Arsenal avfärdar Mesut Özil-rykten

bet365

Özil-rykten avfärdas av Arsenal

I morse rapporterades chockerande nyheter om att Mesut Özil hade nobbat en kontraktsförlängning med Arsenal och att Barcelona var intresserade av honom. Lite senare under dagen har personer med insyn i Arsenal gått ut och avfärdat all rapportering som hävdar att Mesut Özil har avvisat klubbens kontraktserbjudande.

Özil-ryktena är falska – samtal inleds inte förrän under sommaren

I morgonens rapportering från Spanien hävdades att den tyska mittfältaren nobbat klubbens erbjudande om förlängning av avtalet och att han ville lämna klubben i slutet av säsongen. Dock agerade klubben snabbt och personer med insyn gick snabbt ut och dementerade påståendena och berättade att inga förhandlingar påbörjats mellan klubben och Özil.

Enligt samma personer är Arsenals målsättning att binda upp både Mesut Özil och Alexis Sanchez långsiktigt för klubbens räkning. Detta gick klubben ut med redan i november där man tydligt signalerade att man vill förlänga Özils kontrakt. Samtidigt är klubben fast besluten att inte inleda några förhandlingar eller samtal med duon förrän under sommaren. Genom detta vill klubben sätta punkt för framtida rykten rörande Özil.

Özil kontrakt löper till 2018

Özil nuvarande kontrakt löper inte ut förrän om två och ett halvt år, vilket fått klubben att ställa sig frågandes varför den missvisande rapporteringen som antyder att han vill lämna klubben florerar runt i media.

Att Barcelona är intresserade är mindre sannolikhet mot bakgrund av den s.k ”Anti-Barcelona-klausulen” i Mesut Özils kontrakt som läcktes ut av Football Leaks  och som vi rapporterade om nyligen. I korthet innebär klausulen att ärkerivalen Real Madrid kan sätta stop för alla spanska lag som försöker värva tysken. Enligt klausulen har Real Madrid förköpsrätt för det fall Arsenal säljer Özil till en spansk klubb.

Läs även:

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply