Ancelotti: ”Därför sålde vi Özil”

När Arsenal presenterade värvningen av Mesut Özil  från Real Madrid var det många som höjde på ögonbrynen. Den spanska klubbens president Florentino Perez fick utstå mycket kritik från de egna fansen, då många till och med ansåg att tysken var klubbens näst bäste spelare efter Cristiano Ronaldo.Özil själv ska dock ha menat att han inte ville vara kvar då han inte kände att han fick tillräckligt med förtroende, vilket han fick av Arsène Wenger och Arsenal.

Enligt spanska medier ska Perez ha sagt att anledningen var att Özil inte var tillräckligt professionell och var för beroende av kvinnor, uppgifter som ska ha dementerats av Real Madrid. Nu ger Ancelotti dock den ”sanna” anledningen.

– Jag har hört många prata om vad Özil sagt, och jag vill berätta min sida. Han säger att vi hade lite förtroende, men Özil spelade två av de tre första matcherna på säsongen, säger tränaren enligt Goal.com.

– Ingen spelare lämnar om de inte vill det. Med ny konkurrens om hans startplats ansåg han att han hade för mycket att göra och bad om att lämna. Det händer inte alla. Tränarstabens beslut var att låta Özil lämna. Vi fick ett bra bud och alla var nöjda. Vi önskar honom all lycka.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply