Mönchengladbach värvar Paris Saint-Germains Mamadou Doucoure

Mönchengladbach värvar Paris Saint-Germains Mamadou Doucoure

Den unge talangen är jagad

Borussia Mönchengladbach har värvat in den unge talangen Mamadou Doucoure från Paris Saint-Germain på ett femårskontrakt.

Rohrgebietlaget Borussia Mönchengladbach, som förra året slutade på en fjärdeplats i tyska Bundesliga vilket innebär kvalifikation till Champions League, har gjort ännu en tung värvning inför det kommande året. Deras förra värvning i sommarens transferfönster bestod av Christoph Kramer, en mittfältare som säsongen 2014/15 briljerade i Die Fohlenelf men enbart på utlåning. Den föregående säsongen var han tillbaka i Bayer Leverkusen men imponerade inte särdeles och det resulterade i att Gladbach värvade tillbaka Kramer.

Klubbens nye värvning består av en satsning på ungdomen. Som klubben själva meddelar via sin officiella Twittersida så har Mönchengladbach värvat in Mamadou Doucoure från Paris Saint-Germain. Den 18årige mittbacken blev 2015 Europamästare med Frankrikes U17lag. Han har skrivit på ett femårskontrakt på Borussia Park, vilket innebär att han har bundit upp sig hos Die Fohlen till juni 2021.

– Vi är väldigt glada, att Mamadou Doucoure har bestämt sig för Borussia. Han är en stor talang och det fanns många namnstora klubbar som ville värva honom, sade sportdirektör Max Eberl.

– Med denna transfern fortsätter vi våran väg, att värva in unga spelare med flertalande perspektiv och att i Borussia ge honom sitt nästa karriärrsteg.

Men vid den första träningen den 29 juni kommer Doucoure inte att kunna vara med.

– Han drog ett par muskler vid det senaste mästerskapsspelet med PSG:s U19 och kommer att vara borta ett par veckor till, avslutade Eberl.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply