Wigan putsade till Villa med tre mål

Aston Villa har haft ett par tuffa matcher att se tillbaka på, då de förlorat stort mot både Chelsea och Tottenham. Eftermiddagens tillställning på Villa Park skulle inte heller den bli en trevlig sådan för Villas del.

Wigan öppnade starkt och spräckte matchnollan redan i den tredje minuten genom mittbacken Ivan Ramis. Spanjoren var längst på en hörna och nickade kompromisslöst in 0-1 för Wigan. Aston Villa hade inte speciellt mycket att komma med framåt och var som farligast i den 44:e minuten, då Brett Holman prickade ribban. Den första halvleken slutade 0-1

Wigan var återigen det bättre laget i den andra halvleken och avgjorde matchen med två mål genom yttern Emmerson Boyce och anfallaren Arouna Koné. Wigan avancerar med 3-0-vinsten i bagaget till en 16:e-plats och över kvalstrecket.