Villarreal upp i serieledning efter tredje raka segern

Villarreal är åter tillbaka i La Liga och man är det med dunder och brak. Innan matchen mot Osasuna hade man tagit två vinster och den formen fortsatte man under lördagskvällen.

Man spelade ett mycket effektivt kontringsspel och lurade gång på gång hemmalaget i sina fällor. Ledningsmålet kom också det på en kontring. Cani drev framåt och hittade Jonathan Pereira i djupet. Den kvicke anfallaren slog in ett inlägg som Jérémy perbet tog emot, och från en snäv vinkel rullade bollen mellan benen på Osasunamålvakten Andrés Fernández.

Efter ledningsmålet i den 21 minuten fortsatte Villarreal med sin effektiva spelidé och uttökade till 0-2 bara 8 minuter senare. En djupledsboll till Pereira slutade efter dåligt samspel i Osasunaförsvaret att Javier Aquino kunde lätta in bollen bredvid två backar och Fernándes.

Hemmalaget var väldigt inneffektiva och ofarliga framåt. Målvakten Sergio Asenjo hade en väldigt lugn dag på jobbet för Villarreal.

Spiken i kistan skulle komma efter 74 spelade minuter. Återigen bröt Villarreal ett uppspel och startade en kontring när Aquino drev fram längs högerkanten. Efter att ha skurit in i mitten släppte han ut bollen till Giovani dos Santos som tog emot och serverade Ikechukwu Uche som bara kunde sätta dit foten och avgöra matchen.

Osasuna hade sedan ett skott från distans men Asenjo kunde tippa avslutet över ribban.

I och med segern leder nu Villarreal La Liga med tre raka segrar i säsongsupptakten. Osasuna har det däremot tyngre. Efter tre omgångar ligger man sist med noll poäng.