bet365

Varför fotboll fortfarande är en av världens mest kompetitiva sporter

Det finns sporter som kräver utvecklad och modern teknologi och det finns sporter som kräver svåråtkomlig utrustning. Den klassiska klyschan om fotboll, att det bara behövs en boll och två mål för att kunna spela, är lika sann som alltid. Hur kommer det sig att fotboll fortfarande är så kompetitivt efter över 100 år?

 Fotbollens roll i samhället

Efter det att fotbollen fått fäste i Europa och har den blivit en internationell angelägenhet och en väldigt kompetitiv sport. Studier över fotbollens påverkan på samhället har belyst hur stora summor som omsätts, och att de internationella beslutsfattarna inom sporten strävar efter att ha en hård konkurrens – om än fortfarande hälsosam.

Priser som motivation

Som följd av fotbollens popularitet har utbudet av tävlingar, priser och galor ökat. Det finns en variation av områden för aktörer inom sporten att nå framgång i, och med det kommer fler sätt att lyckas, fler troféer att tävla om. En kompetitiv miljö är inte sällan en bidragande faktor till bättre resultat. Och framgång för en aktör behöver inte innebära misslyckande för en annan.

Detta visade sig när den årliga EGR Nordics Awards hölls nyligen, och konkurrensen om utmärkelserna var hård. Särskilt inom kategorin bästa verksamhet, där vinnaren, ett bolag som sysslar med odds, mottog priset, bland annat för sitt nytänk och innovation.

Juryn motiverade utmärkelsen med att vinnaren länge har varit på gång att utmana branschens mer etablerade pjäser på deras eget spel, och det här året bedömdes man till och med ha tagit sig förbi, åtminstone vad gäller verksamhetsutveckling. Under galan tog man inte bara hänsyn till kommersiell framgång, utan även innovation, customer service och marknadsföringsstrategier.

En sport för alla

Ju fler personer som deltar och tävlar i en sport, desto större blir den, och desto mer ökar konkurrensen. Då det är så lätt att förstå reglerna och bara spela, har den naturliga effekten blivit att fotboll kan utövas var som helst i världen, av vem som helst. Faktumet att det är en så simpel aktivitet att ägna sig åt gör det inte mindre kul. Och det spelar ingen roll vem man är, ens bakgrund eller ens fysiska förutsättningar.

Det finns idag gott om sporter, och många har kommit och gått genom åren. Fotboll har alltid hållit sig relevant.

Inom EU ska cirka 3,5 procent av den totala sysselsättningen vara inom sport och man gör gällande att fotboll har en tydligt positiv inverkan på ekonomisk tillväxt. Det kan ses som naturligt att det medför en kraftig konkurrens. Det bidrar till att kvalitén på sporten växer och att det blir ännu mer spännande för åskådarna. Vilket i sin tur kan förklara varför underhållningsvärdet bara ökar och att det fortfarande är en av världens mest populära sporter.

Så, varför är fotboll fortfarande en av världens mest kompetitiva sporter?

  • Det engagerar och sysselsätter människor, och bidrar till ekonomisk tillväxt
  • Utbudet av tävlingar är brett, varierat och fördelat över hela världen
  • Vem som helst kan spela, och vem som helst kan nå framgång

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply