Utbuat och sömnigt Sverige mot Irland

Efter träningslandskamper för det svenska landslaget mot England och Argentina var det nu dags för den första riktiga tävlingsmatchen på¨Friends Arena. Den historiska matchen kunde dock blivit betydligt trevligare, då det efter en riktigt sömnig tillställning slutade 0-0.

Det var Irland som började bäst i matchen och som fick ett par halvlägen i inledningen av matchen. Allt eftersom vaknade Sverige till något, men de riktiga målchanserna uteblev. Det bästa läget fick annars Tobias Hysén, som efter en nedtagning av Zlatan Ibrahimovic tryckte till strax utanför straffområdet och tvingade fram en bra räddning av målvakten David Forde.

I den andra halvleken väntades Sverige lyfta spelet, men det bleka från den första halvleken fanns kvar även i den andra halvleken. Samtidigt var irländarna på tårna och ständigt i vägen för Sverige försök att etablera ett anfallsspel. Det kom dock två fina möjligheter mot slutat när först KAcaniklic fick en halvträff i straffområdet, innan Rasmus Elm i slutsekunderna fick chansen men misslyckades.

Matchen slutade 0-0 och det var en välförtjänt poäng för gästande Irland, där man nu fortfarande är med i allra högsta grad i kampen om andraplatsen. Samtidigt var det en stor svensk besvikelse, där bragden mot Tyskland under hösten nu blivit något mindre betydelsefull.