Upplagt för dramatik mellan de tre London-klubbarna

bet365

Inför den sista omgången av Premier League är dramatiken stor. Efter att Arsenal besegrat Wigan med 4-1 under tisdagen ligger de nu fyra i tabellen, en poäng före ärkerivalerna Tottenham, vilket innebär att en vinst mot Newcastle i den sista omgången garanterar spel i Champions League nästa säsong.

Vinsten betydde också att Gunners minskade gapet till tredjeplacerade Chelsea till två poäng. Det lämnar chansen kvar till att lagen slutar på exakt samma poäng, målskillnad och antal gjorda mål efter  matcherna på söndag.

Inför den sista omgången, där Chelsea möter Everton, ligger de två poäng före, har en målskillnad på ett mer plusmål än sina London-rivaler och dessutom har de gjort två mål fler. Det innebär att om Chelsea spelar 0-0 och Arsenal vinner med 2-1 ligger de lika i samtliga tre kategorier. Samma sak gäller förstås vid 1-1 för Chelsea och 3-2 för Arsenal, och så vidare.

Reglerna i Premier League säger så här: ”Om kvalificering till en turnering inte kan avgöras på dessa tre kriterier, måste de involverade lagen spela en eller två matcher på neutral mark”.

Tredjeplats i Premier League innebär direktkvalificering till Champions League, medan en fjärdeplats innebär att man måste spela play-off för att ta sig till gruppspelet.

Samtidigt som kampen om tredjeplatsen pågår hoppas Tottenham på att Arsenal ska misslyckas i den sista matchen. Poängtapp för Arsenal samtidigt som Tottenham besegrar Sunderland på hemmaplan innebär att Spurs rycker åt sig fjärdeplatsen och lämnar Arsenal till Europa League-spel nästa säsong.

  • 3. Chelsea (72 poäng, 73-38 i målskillnad, +35)
  • 4. Arsenal (70 poäng, 71-37 i målskillnad, +34)
  • 5. Tottenham (69 poäng, 65-46 i målskillnad, +19)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply