United vidare i FA-cupen komfortabelt

Manchester United tog emot Fulham hemma på Old Trafford i FA-cupens fjärde omgång och tilldelades en straffspark av Mark Clattenburg redan efter en minut, när Aaron Hughes använde sig av handen i eget straffområde efter en hörna. 39-åringen Ryan Giggs klev fram och överlistade Mark Schwarzer, trots att australiensaren gick åt rätt håll och fick händerna på bollen.

Tjugo minuter in i matchen kunde United fått ännu en straff, när Damien Duff sträckte ut handen och stoppade bollens framfart. Trots att det var en mer synlig straffsituation än den som United fick straff för valde Clattenburg att inte blåsa.

Minuten senare fick Wayne Rooney en jättechans i straffområdet, men Schwarzer gjorde en fantastisk räddning på närskottet när han fick ner benet och styrde upp bollen i ribban. Fulham stack upp i ett anfall lite senare och Sascha Riether fick på ett bra långskott som gick tätt utanför den vänstra stolpen.

Manchester United kontrollerade matchen bra och kunde lika gärna gjort både två och tre mål innan halvtidsvilan. Martin Jol bytte in den erfarne greken Giorgos Karagounis mot Chris Baird innan den andra halvleken startade. Men den andra halvleken började fruktansvärt för bortalaget.

Fyra minuter in i halvleken ökade Rooney på ledningen till 2-0 för United och bara två minuter senare satte anfallskollegan Javier Hernández spiken i kistan med sitt 3-0-mål. Det ledde till att Sir Alex Ferguson valde att vila Michael Carrick efter en lång period med hårt matchande. 38-årige Paul Scholes kom in i hans ställe.

Den mexikanske anfallaren utökade ledningen till 4-0 efter 65 minuter när matchens bäste spelare Ryan Giggs hittade fram till Hernández som överlistade Schwarzer med hjälp av Aaron Hughes styrning. Shinji Kagawa och Antonio Valencia fick komma in i spel några minuter senare när Anderson och Giggs lämnade planen.

Hughes, som orsakade straffen till 1-0, revanscherade sig när han nickade in reduceringen till 4-1 på en hörna slagen av inhopparen Askan Dejagah. Rooney fick sedan ett mål bortdömt i slutminuterna men det spelade ingen roll – United vann med 4-1 och avancerade därmed till åttondelsfinal.