United vann sjuk match på Madejski

Åskådarna på Madejski Stadium fick se en minst sagt händelserik första halvlek när Reading tog emot Manchester United, som var på jakt efter att återta serieledningen från lokalrivalerna Manchester City. Reading som låg sist sist inför matchen var i kraftigt behov av en seger för att ta sig närmare Sunderland ovanför strecket.

Hemmafansen fick något att jubla åt redan efter åtta minuters spel, då den unge walesaren Hal Robson-Kanu gav Reading ledningen med ett avslut från nära håll, efter att Jonny Evans inte lyckats med att nicka undan bollen. Brassemittfältaren Anderson kvitterade dock snabbt för United bara fem minuter senare, när han väggspelade med Ashley Young och överlistade Adam Federici ur snäv vinkel.

United fick sedan en straff efter att Jonny Evans knuffats ner i straffområdet efter en hörna – och den efterföljande straffsparken kunde Wayne Rooney slå in utan några bekymmer. Reading skulle dock vända på matchen genom två snabba mål – båda i direkt anslutning till hörnor.

Först nickade Adam Le Fondre in 2-2 på en hörna från Nicky Shorey, bara tre minuter efter Rooneys straffmål. Ytterligare fyra minuter senare gav Sean Morrison hemmalaget ledningen med 3-2 efter ännu en hörna från Shorey. Men United gav inte upp där, istället vände dem på matchen ännu en gång.

Först kvitterade Rooney till 3-3 efter ett snyggt väggspel mellan Ashley Young och Patrice Evra, där Rooney fick ett öppet läge rakt framför mål och rullade in kvitteringen. Sedan spelade Rooney fram en helt fristående Robin van Persie, som enkelt rullade in 3-4 med elva minuter kvar av första halvlek. Förutom alla målen blev också Anderson utbytt på grund av skada i slutet av halvleken och Phil Jones kom då in i spel.

Halvtidsresultatet borde inte heller ha varit 3-4 utan 3-5, eftersom van Persie hade ett avslut som rensades undan bakom mållinjen i slutet av första halvlek. Domaren Mark Halsey noterade dock inte detta och lät spelet fortsätta.

van Persie fick en jättechans att sätta dit 3-5-målet en gång för alla, när han snodde bollen från Federici bara några meter framför mål efter 65 minuters spel. Holländaren kom dock ur balans och sköt utanför när han hade ett jätteläge att göra matchens åttonde mål.

Reading jagade ett kvitteringsmål i slutet av matchen, men de kom aldrig närmare än Sean Morrisons nick som Anders Lindegaard tippade över ribban på tilläggstid i andra halvlek. Sir Alex Ferguson kunde till slut pusta ut och konstatera att hans mannar säkrat tre viktiga poäng och därmed skaffat sig ett försprång på just tre poäng gentemot ärkerivalerna Manchester City.