Boatengs kalasträff sänkte förra klubben

Under fjolårets Champions League-gruppspel lyckades Manchester City slå Bayern München på bortaplan med 3-2, och engelsmännen reste till Allianz Arena med samma förhoppning denna kväll.

Hemmalaget rivstartade matchen och redan efter drygt 40 sekunder hade Thomas Müller bränt ett jättelägge från nära håll. Müller vädjade efter straff, men tysken fick inget gehör från domaren Alberto Undiano Mallenco.

Inom loppet av ett par minuter så skrapade Bayern ihop två bra chanser till ett ledningsmål. Den nyss nämnde Müller och hans anfallskollega Mario Götze fick var sitt läge att spräcka målnollan men gästernas målvakt Joe Hart var med på noterna två gånger om.

Matchens enda mål skulle dröja ända till matchminut 90 då mittbacken Jerome Boateng testade lyckan utanför straffområdet. Tysken fick på en pangträff och Joe Hart fick se sig besegrad denna gång.

Tre minuter senare var det nog tyckte den spanske domaren Alberto Undiano Mallenco, som blåste av denna intressanta tillställning mellan två spelskickliga lag.