Udinese besegrade Roma

Roma inledde enormt imponerande de första 25 minuterna. Jag personligen såg det bästa ett lag presterat alla ligor alla kategorier den här säsongen. Erik Lamela styrde och ställde som han ville, alla instick, tempot, passningsspelet, tja allt var perfekt. Under dessa 25 minuter hade man hunnit med 2 mål. Båda dessa målen gjordes av Erik Lamela. Det andra målet kom efter ett mönsteranfall där Osvaldo till slut slog in ett inlägg till Lamela som språng-nickade in bollen. Sedan frågar man sig fortfarande hur det endast kunde stå 2-0 då Roma hade bud på många fler än så.

Efter dessa 25 minuter fallerade allt som var så bra. Udinese kom in i matchen och tog över taktpinnen. Di Natale var sitt trogna jag och hittade ytor som få spelare har känslan för att hitta. Sedan kom flera andra i Udinese igång också efter den bedrövliga inledningen. Man etablerade ett spel och kom allt närmare straffområdet. Till slut letade sig allt fler bollar in i straffområdet, vilket faktiskt satte press på Roma-försvaret.

Udinese får en frispark och den slås först kort, sedan kommer inlägget. Roma-försvaret är på väg upp medan bollen nickas ner till en fristående Domizzi som enkelt placerar in reduceringen 2-1. Mer hände inte i den första halvan av matchen.

Andra halvlek bestod mest av kamp. Många dueller kom till och spelet balanserades mellan lagen.

Udinese fick till ett fint anfall och Armero fick till slut på en felträff som blev ett inlägg och vem stod på andra stolpen och klackade in bollen, jo Di Natale. Ett oerhört vackert mål.

Matchen fortsatte på mittfältet där hårda kamper uppstod. Man bytte mycket farligheter där framförallt Roma missade klarast chanser.

När man trodde att matchen skulle sluta 2-2 så kontrar Udinese. Roberto Maximiliano får en djupledsboll och Castan hänger inte med och fäller Udinese-spelaren. Straffsparken är solklar och domaren varnar somtidigt Castan. Fram stegar Di Natale. Lite oväntat så drar han till med en Panenka-straff och den sitter så kyligt att man rös, samtidigt som man skrattade av finessen.

3-2 till Udinese.