Hrgota bekräftar — kan stanna i Mönchengladbach

Landslagsmannen ser ut att stanna hos Bundesliga-trean

Borussia Mönchengladbach slutade den föregående säsongen på en tredjeplats i tyska Bundesliga. Nu uppger Fotbollskanalen att klubben jobbar på att behålla den svenske anfallaren Branimir Hrgota. 

Efter en bra start på säsongen tappade Branimir Hrgota tränaren Lucien Favres förtroende under vårsäsongen och fick spendera de flesta matcherna på bänken. Den bristande speltiden har givetvis satt igång spekulationer kring huruvida den svenske U21-landslagsmannen blir kvar i klubben eller inte, och enligt spelarens agent har det bland annat funnits intresse från Holland, England samt konkurrerande klubbar i Tyskland. Nu uppges 22-åringen vara i full diskussion med klubben om att istället förlänga sitt kontrakt.

”Det är ingen klubb man bara vill springa iväg ifrån”

Branimir Hrgota, som just nu är med U21-landslaget i Tjeckien och slipar formen inför EM-premiären mot Italien på torsdag, menar att Borussia Mönchengladbach nuvarande framgångar spelar en stor roll i att han just nu inte överväger en flytt.

— Sportchefen och tränaren har sagt att de vill behålla mig och tränaren har ett stort förtroende för mig. De vet att jag är en ung spelare, ibland går det uppåt och ibland neråt. Men jag vet att de tror på mig, säger Hrgota till Fotbollskanalen och fortsätter.

— Man måste ändå tänka på vad det är för klubb. Just nu är det topp tre i Bundesliga. Det är inte många som håller den nivån och vi är inte långt efter Wolfsburg. Men den klubben jag spelar i är väldigt stor. Det är en jättefin klubb och inte en klubb man bara vill springa iväg från, säger han.

Läs artikeln: LISTA: Tio landslagssvenskar som kan byta klubb

Kontraktet går ut nästa sommar

Den Bosnien-födde anfallarens kontrakt med Borussia Mönchengladbach går ut nästa säsong. Förhoppningsvis ska sju ligamål på tretton starter vara tillräckligt för att få förlängt med den tyska toppklubben.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply