Tyskland vidare efter drama

Tyskland kom till åttondelsfinalen mot Algeriet som stora favoriter, men de fick slita hårt för att vinna matchen och avancera till kvartsfinal. Nordafrikanerna chockade en hel fotbollsvärld när de skapade de hetaste chanserna i den första halvleken och skapade press mot tyskarna.

Den tyske målvakten Manuel Neuer var – som vanligt – ofta långt ute och rensade undan bollar. En gång höll det på att sluta illa när han rundades av Islam Slimani, men Neuer lyckades komma tillbaka och bryta. Slimani nickade sedan bollen i mål efter ett fint inlägg från El Arabi Soudani, men målet blev korrekt bortdömt för offside.  

Kort därpå var det dags för tyskarnas första heta chans i matchen, när den algeriske målvakten Rais M’Bolhi släppte retur på Toni Kroos avslut och Mario Götze störtade fram. M’Bolhi gjorde dock en jätteräddning på Götzes närskott. 

M’Bolhi fortsatte att göra en stark insats då han först fick fingertopparna på Philipp Lahms distansskott och därefter gjorde en svettig reflexräddning på Müllers nick från nära avstånd. Müller hade sedan en ny chans att avgöra matchen men då sköt han tätt utanför från nära håll. Förlängning fick avgöra.

Tyskarna fick en drömstart på den genom att inhopparen André Schürrle gjorde 1-0 redan efter en och en halv minut. På ett lågt inspel från Müller släpade Schürrle med vänsterbenet och han lyckades klacka in bollen bakom M’Bolhi på ett snyggt sätt. Mehdi Mostefa fick ett jätteläge att kvittera för Algeriet i ett trångt läge framför mål, men han fick ingen bra träff på bollen och skottet gick utanför.

Istället kunde Mesut Özil öka på den tyska ledningen till 2-0 i slutet av matchen när algerierna inte lyckades få undan bollen efter Schürrles avslut. Returen gick rakt ut till Özil som tryckte upp bollen i nättaket. Inhopparen Abdelmoumene Djabou lyckades visserligen trycka in 2-1 kort därpå efter ett snyggt inlägg från Sofiane Feghouli, men närmare än så kom aldrig Algeriet.

Tyskland kom undan med nöd och näppe, vann med 2-1 efter förlängning och avancerade till kvartsfinal. Där väntar nu Frankrike, som besegrade Nigeria med 2-0 i sin åttondelsfinal. Kvartsfinalen spelas på Maracanã i Rio de Janeiro på fredagskvällen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply