TV: Drömstart för Santos och Neymars sjuka drömmål – Atlético Mineiro kom tillbaka

Medan Europa gick och lade sig gick Brasiliens befolkning och köade utanför arenorna. Vila Belmiro var värd för mötet mellan Santos och guldjagande Atletico Mineiro. Neymar, Ronaldinho, Jó, Bernard med flera var med från start. Allt talade för fotbollsgodis. Och så blev det också.

Domaren hann knappt blåsa igång matchen innan bollen hade hamnat i mål. Santos tog ledningen direkt efter avspark, 18 sekunder in i matchen. En drömstart för Santoc och en mardrömsstart för guldjagande Atletico Mineiro. Det slutade inte där. Neymar bjöd på ligans kanske hetaste mål hittills när han först klackade med sig bollen, fick den att gå mellan bena på försvaren och sedan finta bort en annan och placera in den i mål. 2-0 efter elva minuters spel på Vila Belmiro fick hemmapubliken att gå i extas.

Men när man jagar guld så ger man aldrig upp. Det visade Atletico Mineiro inatt. Sju minuter efter Neymars drömmål kom Atleticos replik. På ett fint inlägg från kanten kunde ingen hindra Bernard från att nicka in reduceringen. Efter det fick Atlético Mineiro vittring, och det rejält. Ett massivt tryck mot Santos-målet hade startat och flertal gånger fick Santos iväg bollen i sista sekund. Drygt tio minuter efter reduceringsmålet kunde Santos inte göra något mer än att se kvitteringsmålet hamna i nätet. Den förre Manchester City-forwarden Jó kunde rulla in bollen i öppet mål efter att Santos-försvaret gjort bort sig fullständigt.

Matchen slutade 2-2 på Vila Belmiro. Tre timmar innan denna match startade matchen mellan ettan Fluminense och trean Gremio. Bortalaget var i behov av en trepoängare medan Fluminense kunde ta det lugnt. Även där fick vi slutresultatet 2-2 efter att Zé Roberto prickat in kvitteringen för sitt Gremio i den 85:e matchminuten. Gremio får hoppas på ett mirakel för att komma ikapp Fluminense som just nu är elva poäng före med sju matcher kvar att spela. Detta var Neymars 200:e match i Santos-tröjan. På baksidan bar han på numret 200 i denna match.