Tredje raka förlusten för United

Efter söndagens snöpliga förlust i FA-cupen hemma mot Swansea (1-2) reste David Moyes och hans Manchester United till nordöstra England för den första av två semifinalmatcher mot Sunderland i Capital One Cup under tisdagskvällen.

Gustavo Poyets mannar kom till matchen med söndagens 3-1-seger hemma mot League One-klubben Carlisle United i ryggen.

Gästerna hade den första bollen i nät på Stadium of Light efter 38 minuter då Adnan Januzaj överlistade Vito Mannone med sitt andra skottförsök. Målet blev dock bortdömt för offside då Ryan Giggs fick bollen på sig vid det första avslutet från Januzaj och walesaren befann sig då i ett offsideläge.

På tilläggstid i första halvlek tog istället hemmalaget ledningen efter ett självmål från 40-årige Giggs. Sebastian Larsson slog en frispark, Wes Brown spelade in den framför mål och Giggs (som hade ett skott i ribban tidigare) styrde in bollen i eget mål. Nemanja Vidic gav dock gästerna hopp när han nådde högst på en hörna slagen av Tom Cleverley och satte bollen i nät efter 52 minuter.

Elva minuter senare fick Sunderland en mycket tveksamt dömd straff när Adam Johnson gick omkull i straffområdet efter en närkamp med Cleverley (situationen såg ut att inträffa utanför straffområdet och kontakten var minimal). Den assisterande domaren vinkade dock för straff och Andre Marriner lät sig övertygas. Fabio Borini klev fram och satte bollen upp i nättaket efter att David De Gea slängt sig tidigt.

United försökte trycka på för en kvittering men åstadkom inte särskilt mycket offensivt. Sunderland höll undan utan några större bekymmer och fick ta med sig en 2-1-ledning till returmötet på Old Trafford onsdagen den 22 januari.

Förlusten var den tredje raka för David Moyes och 2014 har sannerligen inte börjat bra för United-managern.