Tre säkra poäng för Roma

Roma var innan matchen storfavoriter och gjorde ingen besviken när klubben tog tre säkra poäng hemma mot Sampdoria.

Efter 25 händelsefattiga inledningsminuter så skapar Gervinho matchens första målchans. Den snabbe 26-åringen tar en löpning i djupet och lyfter bollen över Sampdorias brasilianska målvakt Da Costa, men bollen rensas på mållinjen av en försvarare.
Efter den chansen ringde väckarklockan i båda lagen.

Målchanserna dök upp allt oftare och tillslut fick Roma ett välförtjänt mål på hörna när Mattia Destro pricknickar in bollen elegant i bortre hörnet.

Samporia hade inte mycket offensivt att komma med under första halvleken och man går in i halvtidsvilan med 1-0 underläge.

Roma fick, i 54 minuten, en frispark som Miralem Pjanic förvaltade på bästa sätt och 2-0 var ett faktum.

Tre minuter senare jublas det igen på Stadio Olimpico när Mattia Destro trycker in sitt andra mål för kvällen efter en fin vändning i straffområdet.

3-0 uppförbacke med 33 minuter kvar mot hemmastarka Roma är inte något man drömmer om, och bättre blev det inte för Sampdoria när lagkapten Daniele Gastaldello fick sitt andra gula kort i 81 minuten efter en vårdlös tackling på Radja Nainggolan.

Roma tog tre komfortabla poäng och knappar därmed in på Juventus.