Tränare Tite försvarar lagets dansfirande efter segern mot Sydkorea, men Roy Keane kritiserar det som ”respektlöst”

Tränare Tite försvarar lagets dansfirande efter segern mot Sydkorea, men Roy Keane kritiserar det som "respektlöst"

Brasilien vann inte bara mot Sydkorea, utan även med en imponerande 4-1-seger. Tite försvarade lagets dansfirande efter matchen, men Roy Keane var inte imponerad och kallade det ”respektlöst”

Richarlison gjorde det tredje målet, vilket gjorde Sydkorea förbluffat och gav Brasilien en 3-0-ledning inom 30 minuter. Tite, huvudtränare, deltog i dansen kort innan han återvände till matchen. Roy Keane sade på ITV: ”Jag kan inte tro vad jag ser. Det är som att titta på Strictly.” Se och spela på fotboll live =>

Tite sa att hans dansfirande under Brasiliens 4-1-seger mot Sydkorea var ett uttryck för okontrollerad lycka, men Roy Keane beskrev beteendet som respektlöst och menade att det var som att titta på tävlande i Strictly Come Dancing.

Efter att Richarlison satte de femfaldiga världsmästarna i 3-0-ledning efter 30 minuter sprang Brasiliens spelare över till bänken där Tite kortvarigt deltog i deras dans.

Brasilien fortsatte att göra mål även efter halvtid, totalitärt i en uppvisning i spännande anfallsfotboll. Keane uttryckte dock sin brist på glädje på ITV på grund av deras beteende.

Sky Sports expert ”kunde inte låta bli att svälja sig över uppvisningen och påpekade att det var som att titta på Strictly”

”Jag förstår inte varför folk försvarar detta genom att säga att det är deras kultur. Jag tycker att det är ett svagt argument, och det är helt klart respektlöst mot oppositionen. De gör det varje gång, och det resulterar alltid i fyra mål”

”Den första jiggen var acceptabel, men den andra och att chefen blev inblandad störde mig verkligen. Jag tycker inte alls att det är bra.”

Brasiliens tränare Tite påpekade dock snabbt efter matchen att hans lag inte menade att förolämpa Sydkorea och sa att firandet skulle hjälpa honom att knyta band med sina unga spelare.

”Den enda tolkningen är glädje över målet, över laget och över prestationen”, säger han.

”Jag har stor respekt för Paulo Bento och det sydkoreanska laget, och det var inte meningen att vara respektlös”

”Jag anpassar min träning till de spelare jag har. De är mycket unga, så en del av anpassningen är att använda ett språk som de förstår – och för dem är dans en del av det.”  Se och spela på fotboll live =>

Brasilien imponerar med sin stil

Det faktum att det var Marquinhos och Thiago Silva, Brasiliens mittbackar, som satte Richarlisons tredje mål talar sitt tydliga språk om den tekniska förmågan hos det här brasilianska laget. Se och spela på fotboll live =>

Från första till sista visselpipa spelade de med Sydkorea och gav brutala straff. Deras uppvisning i den första halvleken var en påminnelse om varför Brasilien är favoriter till att vinna den här turneringen, trots att de har långsamma startfält.

Anfallarens anfall, där han jonglerade bollen på huvudet i ett uppbyggnads spel, var det bästa av de fyra. Tottenham-anfallaren verkar köra sin egen personliga tävling om turneringens mål efter att ha gjort en otrolig över huvudtagetspark mot Serbien. Men det fanns gott om andra fantastiska mål också.

Det första målet kom när Raphinha flådde sin man för att skapa chansen, sedan tog Vinicius Jr bollen i sin hand och böjde den runt fyra sydkoreanska spelare på mållinjen.

Vid det fjärde målet var det Real Madrid-mannen som blev den som gav, och hans fina, högtflygande center hittade Lucas Paqueta utan att han behövde bryta steget.

Det fanns otaliga glädjestunder däremellan, bland annat när deras manager dansade på bänken och när de gjorde en enastående showboating som fick åskådarna att häpna.

Detta var Brasilien som vi kände till det

Sydkorea var en vänskaplig motståndare, men hastigheten, precisionen och den rena glädjen i Brasiliens spel väckte minnen av deras bästa lag. När matchen avslutades höll spelarna upp en banderoll till stöd för Pelé som såg på från sin sjukhussäng i Sao Paulo. Den store mannen log säkert åt vad han såg. Brasilien har äntligen kommit fram.

Neymar da Silva Santos Júnior spelar i den Brasiliens VM-truppen har gjort mål under åttondelsfinalen och har en chans att bli bästa målskytt i VM 2022. Brasilien har goda chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare . Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply