Touré: ”Liverpool spelar en fantastisk fotboll”

bet365

Kolo Touré mötte Liverpool i början av förra säsongen och då Man City besökte Anfield och spelade 2-2. Redan då blev ivorianen imponerad över hur Liverpool byggde up sitt spel via backlinjen och med stort bollinnehav:

”Fotbollen Liverpool spelar är fantastisk,” berättade Touré för Liverpoolfc.com. ”Dem bygger spelet från backlinjen, vilket jag älskar.”

”Jag spelade mot Liverpool i början av förra säsongen och det var verkligen tufft. Deras passningsspel var otroligt bra.”

”Klubben utvecklas, tränaren gör ett bra jobb och jag tror att den här säsongen kommer att bli bättre för Liverpool, definitivt.”

”Managerns plan är enkel; han vill ha bra fotbollsspelare, men bra personer likaså, som kan föra klubben till toppen. Det gör du genom hårt arbete och jag är här för att jobba riktigt hårt och lyssna på det han berättar för mig för att hjälpa laget.”

Toure har genom karroären vunnit hela 11 troféer, inkluderat ligatitlar i alla hans tre senaste klubbar,ASEC Mimosas, Arsenal and Manchester City.

Han har också varit kapten för både Arsenal, Manchester City och även sitt land, Elfenbenskusten genom karriären. Men vid en ålder av 32, förväntade han sig ytterligare en övergång till en stor klubb som Liverpool?

”Ärligt talat? Nej,” erkände Touré. ”När du blir 32 är det alltid svårt att gå till en stor klubb som Liverpool. För mig är det en stor utmaning och jag ser fram emot den.”

”Jag kommer göra mitt bästa. Jag kommer kämpa och göra allt för att bevisa att jag fortfarande är en bra spelare.”

”Klubben är stor och dess historia är fantastisk. Jag är här för att göra mitt bästa och se vad jag kan bidra med i den här fantastiska klubben.”

Till följd av Jamie Carraghers pension från fotboll tidigare i år, valde Rodgers att värva Touré för att få in erfarenhet och stärka Liverpools försvar.

Han vet att det kommer bli tuff konkurrens från bland annat Martin Skrtel och Daniel Agger för en plats i backlinjen. Men den typen av konkurrens är något som Touré blivit van vid:

”När jag kom till Arsenal visste ingen vem jag var. Jag var tvungen att jobba för mitt namn, vilket inte alls var lätt då jag ver en dal av det bästa laget med spelare som Patrick Vieira, Sol Campbell och Martin Keown.”

”När jag skrev på för City var det en annorlunda utmaning eftersom det var ett lag som ville bli ett av de bästa i världen. Dem köpte in massa spelare från olika ställen. Nu är det en ny utmaning – och jag gillar utmaningar.

”Jag kommer att kriga. Jag kommer att ge 100%.”

Efter första träningen på tisdagen på Melwood med lagkamraterna, fattas det bara för han att dra på sig den riktiga dressen och efter att ha mött Liverpool 21 gånger under sin karriär, ser han fram emot att få springa in på Anfields matta framför the Kop som Liverpool-spelare:

”Fansen är otroliga. När du kommer till Anfield är det väldigt speciellt, eftersom det är 11 spelare på planen men så är det fansen dem har i ryggen – och stödet dem ger spelarna är massivt.”

”Väldigt snart kommer jag att vara på deras sida och jag tror att det kommer att vara bättre för mig eftersom dem är så högljudda!”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply