Christophe Lallet – vår grönvita soldat

I den moderna fotbollsvärld som vi supportrar tvingas beskåda, där klubb efter klubb utnyttjas och infiltreras av spelare, tränare och ägare helt utan hjärta för varken historia eller framtid; så finns det dagar då man undrar varför man fortsätter att stödja. Varför fortsätter jag att kasta pengar för att gå till ett regnigt Söderstadion, när mer än 70% av spelarna bara är där för pengar och skiter fullständigt i vilken tröja de bär? Men även i de mörkaste dalarna finner ljuset sin väg. Det finns trots allt spelare som är lojala mot föreningens färger och slåss varje sekund för dess stolthet. I Bajens fall – Christophe Lallet.

Att vara lojal mot sin klubb är ingen fråga om hur länge du har befunnit dig där, men snarare en fråga om vad du gör när du är där; i Lallets fall handlar det om känslorna ute på planen.
Efter en pinsam förlust i någon av den föregående säsongens matcher i Superettan (fråga mig inte mot vilka det var, bönder som bönder, vi från Stockholm ser ingen skillnad) agerade Christophe på ett sätt som jag sällan har beskådat hos någon annan fotbollsspelare. Han blev förbannad, ursinnig, ja jag trodde rentav att det skulle skördas liv på Söderstadions gröna matta. Han skrek och slog så att känslorna bara sprutade ut ur alla hål. Han visste att han hade spelat dåligt, han visste att han hade kunna gjort det bättre, men istället för att deppa ihop så blev han ursinnig; just för att han ville mer för sitt Bajen. Matchen efter denna kom han tillbaka och gjorde succé.

Lallet är en supporter, en krigare och en förebild. Tänk om alla våra spelare skulle slita så som honom? Tänk om alla skulle spela med hjärtat och ständigt slåss för klubbens färger och dess symbolik? Nej, antagligen skulle det inte fungera. Antagligen skulle det bli kaos. Men det jag vill komma till med detta är att de stora målkungarna så som Kennedy, oftast är dem som hamnar i fokus, när de riktiga hjältarna, enligt mig, är dem som är som Lallet. Den typen av spelare som på sin fritid stöttar och går på Bajen Fans Hockey, även i deras mindre glamorösa matcher. Den typen av spelare som faktiskt håller på Bajen, och som alltid kommer att ge hundra procent och älska varje sekund som denna får äran att bära vår grönvita tröja; i bra lika väl så som i dåliga stunder. Det är kärlek, det är passion, det är Lallet och hans Hammarby – vår grönvita soldat.

Christian Sundqvist

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply