Sverige vann måstematchen

Det svenska landslaget besökte Irland i en riktig ödesmatch – inget av lagen fick egentligen förlora.

Det såg dock väldigt tungt ut för de blågula, då veteranen Robbie Keane utnyttjade ett katastrofalt försvarsspel från Sveriges sida i mathminut 22.

Det var Irland som hade kommandot helt och hållet, och James McLean hade en ribbträff, även om et var ett inlägg som var i yttermittfätarens tankar.

Sebastian Larsson skulle få en jättechans efter en mycket fin pass från Zlatan Ibrahimovic, men den helt fria Sunderland-spelaren satte nicken utanför.

Mikael Lustig var starkt bidragane i baklängesmålet, men han skulle få en skön revansch. Han slog ett perfekt inlägg till Johan Elmander som mycket vackert nickade in kvitteringen i den 33:e minuten.

I den 57:e minuten skulle jubilaren Aners Svensson sätta dit ledningsmålet med ett mycket distinkt skott. Elfsborg-veteranen spelade sin 143:e match, lika många som Thomas Ravelli, vilket alltså innebär att mittfältaren tangerar rekordet för flest matche spelade i et svenska landslaget.

Irland forcerade mot slutet, och svenskarna var rejält tillbakapressat. Som tur var hade försvaret spelat upp sig och släppte inte förbi sig någonting alls.

De tillresta supportrarna skrek ut av glädje vid slutsignalen, men hemmafansens tystnad var öronbedåvande.

I och med Tysklands vinst mot Österrike är nu Sverige uppe på en andraplats i kvalgruppen med 14 poäng, tre mer än både Irland och Österrike.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply