Sunderland vidare efter Gardners kanon

Sunderland och Southampton var helgens två första lag ut i åttondelsfinalsspelet av FA-cupen. Det blev inledningsvis en ganska tam tillställning där den bästa chansen i den första halvleken gick till gästernas James Ward-Prowse som på volley drog till med ett avslut, rakt på hemmamålvakten.

I den andra halvleken kom dock matchens första mål, vilket också skulle visa sig bli det enda. Men målet som Craig Gardner bjöd på var något extra. I den 49:e matchminuten fångade Sunderland-liraren upp bollen på offensiv planhalva, tog sig förbi Victor Wanyama och skickade iväg en projektil som gick in via ribban och in bakom en chanslös Kelvin Davis i målet.

Southampton, som inte hade en bra dag på jobbet med offensiven, fick en gyllene chans till kvittering i den 79:e matchminuten. Nathaniel Clyne serverade en perfekt passning in till Rickie Lambert framför mål, men på något osannolikt sätt lyckades inte engelsmannen få in bollen under ribban.

Matchen slutade 1-0 och det blev där med Sunderland som avancerar vidare till kvartsfinal i FA-cupen.