Suarez erkänner: ”Jag filmade”

bet365

Den uruguyanske strikern Luis Suarez har varit i en fruktad form den här säsongen, och har mäktat med 15 mål på 21 ligaframträdanden. Men det har ofta hamnat i skymundan när man pratar om spelaren. Istället har det pågått diskussioner om huruvida Suarez fuskar eller inte, för att få resultaten med sig. Något som han nu bekänt att han gjorde i matchen mot Stoke den 7:e oktober förra året.

”Jag lyssnar inte på allt nonsens vissa säger om mig, när jag anklagas för att fuska”, säger anfallaren till argentinska Fox Sports. ”Folk säger att jag slänger mig hela tiden innanför straffområdet. De sa det när vi spelade mot Stoke till exempel, och den gången hade de rätt.”

”Jag fejkade ett regelbrott för att vi höll på att spela oavgjort och jag ville vinna”, fortsätter han. ”Ibland säger jag till mig själv på planen; ’Vad har jag gjort?'”

Tidigare i januari bröt diskussionen ut igen när uruguyanen nätade i 2-1-segern mot Mansfield Town i FA-cupen – med hjälp av sin egen hand. Många hävdar att han gjorde det medvetet, medan visse försvarar spelaren och menar att han inte hann reagera. Något som Suarez intyger i.

”Jag nuddade bollen med min hand oavsiktligt”, uppger han. ”Och jag blev kritiserad för att ha kysst min hand. Jag säger till media; ni borde prata mer om fotboll, inte om de andra sakerna.”

I intervjun med den argentinska tidningen kommenterade även stjärnan fjolårssäsongens mest omtalade dispyt – den mellan han själv och Manchester Uniteds Patrice Evra. Dramat slutade med att Suarez tilldömdes en åtta matcher lång avstängning för att ha uttryckt sig rasistiskt mot Evra.

”När någon kommer fram till mig och säger någonting dåligt om en sydamerikan, då gråter jag inte”, säger Suarez. ”För sådant händer på fotbollsplanen.”

”Jag har mitt samvete rent”, tillägger han. ”Men som jag har sagt, Manchester United styr media. De är maktfulla och media kommer alltid att hjälpa dem.”

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply