Sturridge återigen segerskytt för Liverpool

Liverpool var på jakt efter säsongens andra seger när man reste till Birmingham för att ta sig an ett Aston Villa som redan spelat två matcher hittils i årets Premier League, och kanske satt den senaste matchen mot Chelsea i benen då man inte hängde med och Liverpool dominerade första halvtimmen av matchen.

Spelövertaget skulle också ge utdelning för bortalaget när José Enrique i den 21 minuten spelade in bollen från vänsterkanten till Coutinho, som släppte bollen till Daniel Sturridge som tog emot och först lurade vänsterbacken Antonio Luna, och sedan en utrusande Brad Guzan, och sedan petade upp bollen i nättaket med vänsterfoten. Ett mycket vackert och välförtjänt mål från Liverpools sida.

Ett fortsatt spelövertag för Liverpool ersattes med ca 10 minuter kvar av en Villa-press men den reulterade inte i något mål och Liverpool kunde gå till matchvila med 0-1 i ryggen.

Andra halvleken fortsatte som den första slutade. Villa tog tag i spelet och hade mycket boll och försökte sätta tryck på Liverpools backlinje med flertalet inlägg och långbollar in mot en tung Benteke som verkligen gav Kolo Touré en svettig kväll på jobbet.

Villa skapade dock en hel del chanser för att kvittera men den kanske farligaste chansen när Benteke kom fri och drog till på halvvolley, räddades mycket fint av Simon Mignolet i bortamålet.

En resultatlös press från Villa och Liverpool tog för första gången sedan 2008/09 seger i de två första matcherna i ligan. Aston Villa har de tre första matcherna, mot Arsenal, Chelsea och Liverpool, trots två förluster visat prov på fin fotboll och kommer med stor sannolikhet att inte vara indragna i bottenstriden.

Stora hjältar för Liverpool, blev precis som mot Stoke, Daniel Sturridge som liksom då gjorde matchens enda mål, och Simon Mignolet som hållit nollan i båda matcherna och Liverpool har tagit två raka 1-0-segrar i inledningen på säsongen.