bet365

Officiellt: Szczesny på lån till Roma

bet365

AS Roma lånar in Arsenal-målvakten

25-åringen har skrivit på ett låneavtal som sträcker sig över den kommande säsongen med det italienska huvudstadslaget.

Under onsdagen offentliggjorde AS Roma att man lånar in Arsenals polske landslagsmålvakt Wojciech Szczesny under den kommande säsongen. 25-åringen anses vara en av de bästa målvakterna i världen och den italienska klubben är väldigt glada över att ha kommit överens om en inlåning av spelaren som genomförde den obligatoriska läkarundersökningen i måndags.

CL-debut mot Barcelona

Säsongen 2013/2014 höll polacken nollan inte mindre än 16 gånger vilket gjorde att han blev utsedd till årets bäste målvakt i Premier League tillsammans med den dåvarande Chelsea-spelaren Petr Cech. Szczesny debuterade från start i Arsenals mål vid 19 års ålder efter att ha flyttat från Legia Warszawa till Arsenals ungdomsakademi 2006. Debuten i Premier League gjordes mot Manchester United och polackens första match i Champions League var mot ingen mindre än FC Barcelona.

”Är här för att vinna”

Efter att flytten genomförts blev Wojciech Szczesny intervjuad av Roma TV där han berättade följande.
— Jag har kommit hit för att vinna matcher och troféer med AS Roma och jag tror att laget är starkt nog att göra det. Jag tycker att vi är ett lag med hög potential. Jag känner igen spelarnas ansikte och jag vet deras namn, förhoppningsvis kommer jag att anpassa mig väldigt snabbt, sa målvakten under onsdagen.

Wojciech Szczesny har kontrakt med Arsenal till och med 30 juni 2018.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply