Fördel Barca efter det första mötet med City

Det var en lite trevande inledning, men ju längre tid som gick desto mer tog FC Barcelona över. Spanjorerna spelade bäst inledningsvis och fick också in ledningsmålet ganska tidigt. Barca slog in bollen från höger och tack vare en misslyckad nick från Vincent Kompany landade bollen hos Luis Suarez som kunde trycka dit 1-0 i den 16:e minuten.

Efter målet såg man att katalanerna var igång. Barca spelade fint under den första halvleken och i den 26:e minuten fick Suarez en chans att göra ett till mål, men Joe Hart stod i vägen den gången och gjorde en fin räddning.

Dock skulle uruguayanen få göra ett till mål. I den 30:e minuten fick han en tå på Jordi Albas inspel och 2-0 var ett faktum. Det det här laget spelade Barca med ett enormt självförtroende och Manchester City hängde med huvudena. Mer mål blev det dock inte i den första halvleken så när domaren blåste för pausvila stod det 2-0 till bortalaget.

Den andra halvleken började City på ett fantastiskt sätt. Helt plötsligt hade hemmalaget mycket energi där Edin Dzeko var med och skapade mycket. Tio minuter in i halvleken skulle bosniern få ett gyllene läge när han var helt fri nära mål och fick stå och måtta med huvudet. Dock fick han ingen träff och bollen gick rakt i nävarna på Ter Stegen.

När Manchester City inte lyckades göra ett tidigt mål så kändes det som att de tappade självförtroendet igen efter ett tag men de skulle i alla fall få en reducering. Med cirka tjugo minuter kvar rullade engelsmännen upp ett riktigt fint anfall där tillslut David Silva klackade fram Sergio Agüero som sköt dit 2-1.

Men med kvarten kvar blev Gael Clichy utvisad och då blev det väldigt tuffa slutminuter för hemmalaget. I den 93:e minuten rev Pablo Zabaleta ner Leo Messi i straffområdet. Argentinaren tog själv hand om den men Joe Hart räddade. Barca vann ändå matchen med 2-1.

Det resultatet innebär ett försprång för FC Barcelona. Inte bara en ledning inför returen, utan även två gjorda bortamål. Gael Clichy är avstängd, men Yaya Toure är äntligen tillbaka.