Snabb start gav Dortmund seger i målkalaset

De Olympiska vinterspelen i Sochi må vara över, men det är inte idrottsunderhållningen från Ryssland. Långt bort i djungeln av tidszoner drabbade Zenit St. Petersburg mot Borussia Dortmund i åttondelsfinalernas första omgång i Champions League.

Gästerna skulle få en drömstart då Henrikh Mkhitaryan fått in bollen i mål. Den armenske landslagsmannen fick bollen efter att Marco Reus trocklat sig igenom straffområdet.

Redan minuten efter var det dags igen. Den tidigare nämnda duon var delaktiga i målet i allra högsta grad, då Mkhitaryan hittade in i straffområdet med en fantastiskt vacker pass från kanten som skar som igenom Zenits försvar som en kniv genom smör. Där mötte publikfavoriten Keven Grosskreutz bollen och lämnade över den till Marco Reus som avslutade det vackra anfallet med ett vackert mål, nämligen med en vänstervolley.

Uppförsbacken var väldigt brant för ryssarna, men man skulle få lite kontakt då Oleg Shatov, efter mycket om och men, tryckte in bollen bakom Roman Weidenfeller i Dortmund-målet efter ett äkta flipperanfall från Zenit i den 58:e minuten.

Direkt efter skulle skyttekungen Robert Lewandowski presentera sig i matchen. Polacken blev framspelad av landsmannen Lukasz Piszczek, och anfallaren visade varför han är en målmaskin i världsklass med ett distinkt avslut.

I den 69:e minuten tilldelade domaren en straff till hemmalagets favör, trots Weidenfellers protester. Målvakten fick dock se sig som chanslös då brasilianske Hulk smällde upp bollen i krysset från elva meter.

Man måste ändå tycka synd om hemmafansen som aldrig fick fira länge då Lewandowski alltid förstör festen. Två minuter senareblev det alldeles för mycket yta efter att backlinjen misslyckats med sin positionering. Den möjligheten tog Lewandowski vara på och rullade in den för att göra Dortumds fjärde och matchens sista mål. Bayern München ler nog när de ser att anfallaren gjort två nya mål, då han ansluter till de regerande Champions League-mästarna i sommar. 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply