Sirigu: ”Vill vara en nyckelspelare i VM”

På fredagen lottades grupperna till sommarens VM-slutspel i Brasilien. Italien, mästarna från 2006, lottades till grupp D, tillsammans med England, Uruguay och Costa Rica, i något som på förhand ser ut att vara en av de tuffaste grupperna.

Veteranen Gianluigi Buffon förväntas vara förstavalet på målvaktssidan i Cesare Prandellis VM-uppställningar, men nu berättar PSG-målvakten Salvatore Sirigu om sina drömmar om att ta över platsen och bli en nyckelspelare för sitt landslag, om han blir uttagen i truppen.

– Hoppet om att åka till VM-slutspelet finns där. Jag vill följa med och spela för Italien, att bli en nyckelspelare i laget skulle vara en dröm, sa Sirigu till Sky Sports 24 och fortsatte.

– Som alla andra upplevde jag VM 2006 som supporter, men det skulle vara en dröm att åka till Brasilien som en spelare och jag hoppas att Italien har nyckelspelarna i slutspelet.

26-årige Salvatore Sirigu kom inte med i VM-truppen 2010, men har under de senaste åren varit given i landslagstrupperna. Speltid har det dock varit ont om då han gång på gång fått stå som reserv bakom Juventus-målvakten Buffon.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply