Sigurdsson frälsare och tvåmålsskytt för Island

Aftonens på förhand tråkighetsstämplade VM-kvalmöte mellan Slovenien och Island, utvecklades till någonting helt utanför förväntningarnas ramar och spårade ur till att bli något av de mer kompletta fotbollsmatcherna i denna jämna kvalgrupp.

På ett kokhett Stozice Stadium i ett aningen svalare Ljubljana, öppnade hemmafansens Milivoje Novakovic matchen redan i den 34:e matchminuten med ett minnesvärt halvvolleymål, efter en rejäl och svidande tabbe av hela det isländska backkollektivet. Men Lasse Lagerbäcks mannar vägrade ge se och med mycket hjärta skulle det senare betala av sig.

Via en av de mest imponerande frisparksmål mina ögon någonsin beskådat, med en placering som skulle få självaste David Beckham att avundas, dunkade den formstarke Gylfi Sigurdsson in ett minst sagt imponerande kvitteringsmål och helt plötsligt fick matchen nytt liv.

Slovenerna började bli mer och mer desperata och satsade allting framåt, men den isländska backlinjen kunde utan större problem städa undan varje anfall och skapa snabba kontringar uppåt. 
Med allt fler kontringsbollar skapades allt fler chanser och Lasse Lagerbäck kunde nu få spela den fotboll som han gillar bäst – slovenerna hade alltså gått rakt i fällan.
Slutligen orkade inte hemmalaget hålla det samman längre och genom ytterligare en kontring lyckades den förre målskytten, Gylfi Sigurdsson, lura bort den slovenska försvarslinjen och lirka in 2-1 till sitt Island.

Detta blev även matchens sista och avgörande mål och utmed denna imponerande seger klättrade Island upp till en andraplats i grupp E.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply