Sevilla hakar på jakten på Europaplatserna

Sevilla jagar febrilt de högre placerade lagen i ligan och verkar inte vilja ge upp hoppet om en eventuell plats i Europas stora turneringar. Redan efter 12 minuter får man utdelning när Navas försöker slå ett volleyinlägg, men misslyckas med att få en tillräckligt bra träff. Capdevla försöker nicka undan bollen till en hörna, men Navas inlägg möter vänsterbacken alldeles för snabbt för att Capdevila ska kunna komma i rätt position till bollen. Nicken går rätt i backen och studsar sedan retligt nog över Casilla och rakt in i egen bur.

Minutrarna efter 1-0-målet är det återigen dags att hitta nätmaskorna. Sevillas Jesús Navas gör bort sin gubbe på högerkanten och slår en precis genomskärare till högerbacken Coke, som för stunden givit sig iväg på en offensiv utflykt. Coke avslutar distinkt med ett stenhårt direktskott, vilket Casilla inte hade en chans att kunna rädda.

Sevilla utökar sin ledning till 3-0 redan efter 23 spelminuter sedan Ivan Rakitic tagit hand om en frispark långt ute på vänsterkanten. Kroaten skruvar in bollen mot straffområdet, varpå Casilla går ut för att plocka ned bollen. Målvakten missbedömer situationen helt och når inte bollen. Istället får Alvaro Negredo fram en lång tå och kan peta in 3-0-målet i öppen bur.

Espanyol kämpade på för en reducering, men nådde inte ända fram idag – trots en del fina skott på mål. Sevilla höll ut och kunde ta hem en viktig 3-0-seger i jakten på Europaplatser.