Sen seger för Everton när Heitinga avgjorde

Bolton-Everton vankades i FA-cupens fjärde omgång. Bolton som underpresterar i Championship siktade på att avancera i FA-cupen, som kan vara deras enda ljuspunkt under säsongen. Men Everton skulle bli för tuffa att knäcka trots sitt sena segermål.

David Moys femhundrade match för Everton började perfekt. Leighton Baines sköt ett skott som tog en stor touch på Pienaar som letade in sig i mål. Ett av de enklaste tilldelade målen som Pienaar har stått för i karriären.

Nio minuter senare slog energiske Darren Pratley ett inspel till Sordell, vars hårda skott hittade in bakom Howard i målet. Minuten senare var Pratley nära att skjuta in 2-1 från långt håll, men Howard kunde parera.

Men det roliga slutade i den 91a minuten. Johnny Heitinga, den rutinerade holländaren, stod för ett oerhört viktigt segermål för The Toffees som nu slipper omspel hemma på Goodison Park. Nu får vi se vilka dem lottas mot imorgon.