”Ronaldos frustration är att leva i samma era som Messi”

Ronaldinho, 33, ansågs vara en av världens bästa spelare under sin tid i Barcelona, en klubb han spelade för 2003-2008. Numera spelar den brasilianske playmakern i sitt hemland för Atlético Mineiro, men han håller fortfarande koll på sin gamla klubb i Katalonien.

Legendaren menar att Barcelonas nyförvärv Neymar måste vänta på att hans lagkamrat Lionel Messi drar sig tillbaka innan brassen kan bli den bäste fotbollsspelaren i världen. Neymar har alla kvaliteér som krävs för att bli bäst i världen, men enligt Ronaldinho beror det på hur länge Messi fortsätter spela på samma nivå innan Neymar kan nå dit.

Ronaldinho tror också att Messis karriär överskuggar målmaskinen i Real Madrid, Cristiano Ronaldo, som annars hade varit världens bäste spelare.

– Det måste vara Ronaldos största frustration: att ha levt i samma era som Messi, berättade Ronaldinho i en intervju med det brasilianska kabelnätverket SporTV. De föddes i samma era. Det var en fråga om chans. Hade det inte varit för det, hade Ronaldo varit bäst i världen de senaste åren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply