Ronaldo hjälte på nytt – tvåmålsskytt

Den förvånansvärt jämna matchen på Municipal de Balaidos slutade trots allt i ett förväntat resultat, med storfavoriten Real Madrid som segrare – så här gick det till…

Trots tidig press från den första bollmottagningen och ett ivrigt hungrande efter skapande av chanser hade de vita från huvudstaden svårt att punktera matchen och dunka in de förväntade målen mot bottenlaget Celta de Vigo. Antagligen kände herr Resino att det hela var lönlöst och att man lika bra kunde brassa på med full fart framåt för att skapa oordning i det uppumpade Madridförsvaret, för det var precis vad man gjorde. Man satte hårt mot hårt och lyckades avsluta den första halvleken med ett oavgjort resultat och full av värdighet och stolthet.

Men ju längre in i matchen som vi kom ju mer tröttades Celtaspelarna ut, och i den 61:a matchminuten lyckades bortafansens älsklingspåg Cristiano Ronaldo, lirka in ledningsmålet – strax efter att hans lagkamrat Karim Benzema, fått ett bortdömt på grund av en snörplig offsideavblåsning.
Men svaret från den andra planhalvan kom fort. Så lite som två minuter senare var det dags för nästa kasse – Celtas skyttekung Iago Aspas, såg snabbt till att jämna ut resultatet genom ett skott som via Pepe, studsar in i mål.

Men som man säger ”underbart är kort”. Nio minuter senare kom Madrids avgörande mål för kvällen – en straff som lagets skyttekung och tidigare målskytt, Cristiano Ronaldo, förvaltade på bästa möjliga vis och kunde utmed detta mål även ge sitt Real Madrid tre nya poäng.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply