Real Madrid vann övertygande i Baskien

Real Madrid reste till Anoeta på lördagskvällen för att ta sig an ligasexan Real Sociedad. Madridlaget var piskat att vinna efter att både Barcelona och Atletico Madrid vunnit tidigare under dagen.

Real Sociedad öppnade bäst och lyckades vaska fram en del chanser. Real Madrid ägde mycket boll men rörelsen var dålig.

Det var ändå gästerna som skulle ta ledningen i den 44:e minuten. Benzema fick bollen till vänster i straffområdet, vikte in och sköt ett skott som Bravo i Sociedad-målet stötte rakt ut på den tidigare Sociedad-spelaren Illarramendi som bara kunde sätta foten till och göra 0-1.

I den andra halvlekens upptakt var det också mycket nära 0-2 efter att Sergio Ramos nickat en inläggsfrispark i ribban. I den 65:e minuten skulle Benzema träffa samma ribba med ett tungt vänsterskott.

Ett 0-2-mål skulle dock inte dröja för huvustatdsklubben utan två minuter senare så svarade Bravo för en mycket tokig utspark – rakt på Gareth Bale som uppfattade situationen snabbt och drog till med ett jätteskott som inte Bravo hann tillbaka på och bollen satt perfekt i hörnet. 

I den 85:e minuten säkrade gästerna definitivt de tre poängen efter att Pepe gjort mål efter en hörna. 0-4 kom tre minuter senare genom Alvaro Morata efter en fantastisk framspelning av Di Maria. En fantastisk andra halvlek av Ancelottis mannar.

I och med segern går Real Madrid upp på 76 poäng. Tre färre än ligaledaren Atletico Madrid och två färre än Barcelona. Real Sociedad ligger kvar på sin sjätteplats som innebär spel i Europa League till hösten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply