Real Madrid avslutade med seger

Real Madrid avslutade säsongen med ett betydelelöst möte mot trettondeplacerade Espanyol på ett ganska glest Santiago Bernabéu. Oroväckande för Real Madrid var att Cristiano Ronaldo tvingades utgå med en befarad knäskada under uppvärmninen.

Den första halvleken var ingen sprakande tillställning. Benzema hade ett jätteläge med en nick från nära håll, men mycket mer än så hade inte huvudstadslaget.

I den 64:e matchminuten skulle dock ledningsmålet komma. Gareth Bale frispelades av Karim Benzema och walesaren stänkte dit sitt 15:e ligamål för säsongen. När sedan inbytte Alvaro Morata tryckte in 2-0 trodde man att matchen var över.

Det skulle dock bli lite nerv. Espanyol lyckades få till en reducering i den 90:e minuten genom Pizzi efter tveksamt försvarsspel. Strax efter det kontrade dock Real in 3-1 och matchen var över. Di Maria gav Morata öppet mål och den unge anfallaren blev tvåmålsskytt.