Rannsakan i halvtid-del 1

Innan säsongen så tog jag på mig den grannlaga uppgiften att tippa de fem stora europeiska ligorna. Jag ville, min vana trogen, sticka ut lite för att s.k tippa emot gemene man, i alla fall på en del positioner. Det har väl diplomatiskt talat gått sådär. Jag har egentligen inte hittat nåt av de där guldkornen som skulle betalat sig bra i bettinghänseende. Istället har jag bjudit på en del tips som snuddar vid fiaskostämpel.

Här kommer en rannsakan där jag delar upp mina tips i fyra olika kategorier, klockrena tips, bra tips,mindre bra tips och katastroftips. Nu har lagen halva säsongen på sig att vända skutan så att mina tips trillar in. I vissa fall ser det mörkt ut vill jag lova.

Först ut blir Premier League:

Jons tips:

1. Manchester City

2. Chelsea

3. Manchester United

4.Arsenal

5. Tottenham

6. Liverpool

7. Newcastle

8.Everton

9. Sunderland

10. Fulham

11. QPR

12. Stoke

13. Aston Villa

14. Swansea

15. West Ham

16. Southampton

17. Reading

18. West Bromwich

19. Norwich

20. Wigan

Klockrena tips: Arsenal,Tottenham och Liverpool

Kommentar: Att Arsenal och Tottenham skulle belägga platserna fyra respektive fem var något jag var ganska säker på innan säsongen och jag ser inget som egentligen motsäger det just nu. Visserligen parkerar Tottenham som trea i skrivande stund men jag är rätt säker på att Chelseas tyngd och köpet av Demba Ba kommer att säkra den tredjeplatsen åt Chelsea. Liverpool är ju alltid ett lag som är tacksamt att ifrågasätta då deras supportrar alltid har försvarsmekanismen i ryggmärgen, men med deras stigande form och Sturridge i laget kommer man att passera såväl West Bromwich som Everton under våren.

Bra tips: Manchester City, Chelsea, Everton, Fulham, Stoke, Swansea, West Ham, Southampton, Reading och Wigan

Kommentar: Samtliga ovanstående lag ligger inom en rimlig närhet av mitt tips och kan mycket väl sluta på just den placeringen som jag tippat dem på. Det ska väl sägas att det i dagsläget ser ut som att de två översta lagen i serien även denna säsong kommer att komma från Manchester och då skulle naturligtvis mitt Chelseatips reduceras till ett mindre bra tips. Everton har imponerat stort under hösten, men jag tror att det kommer att bli så tight under våren att man likväl kan komma åtta som att nå Europaspel.

Mindre bra tips: Manchester United,Newcastle,Sunderland,Aston Villa och Norwich

Kommentar: När säsongen startade satte jag frågetecken kring Manchester Uniteds skadebenägna försvarare. Skadorna har stått som spön i backen, men man har haft dugliga ersättare och den begränsade Johnny Evans har till och med visat sig vara en habil målskytt. Att Manchester United ska missa någon av de två första platserna ser idag näst intill omöjligt ut.

Newcastle gränsar till att vara ett katastroftips då man inte på långa väga når upp till fjolårshöjderna och man ska, efter förlusten av Ba, se till att så snabbt som möjligt säkra kontraktet. Sunderland hade en storsatsning inför fjolårssäsongen som inte alls bär någon frukt. Man är för bra för att åka ur, men samtidigt för dåliga för att hamna på den övre halvan. Om  Sunderland är dåligt så är Aston Villa ännu sämre. Även denna säsong kommer man att ha en ångestfylld vår innan man kan kvittera ut ett nytt kontrakt.

Till sist har vi Norwich, denna gåta till lag. Med en Championshipdoftande trupp så har man för andra säsongen i rad lyckats klämma ut 120 % av varje truppmedlem och som det ser ut idag så klarar man PL-statusen även denna säsong.

Katastroftips: QPR, West Bromwich

Kommentar: Ja, vad säger man. Här var jag fullständigt fel ute. West Bromwich som tidigare spelat en ganska primitiv fotboll har fått ett riktigt lyft under Steve Clarke. Något Europaspel blir det inte, men man är ju hästlängder från att behöva oroa sig för nytt kontrakt.

Queens Park Rangers värvade spelare  som José Bosingwa,Fabio, Robert Green, Julio Cesar, Ji Sung Park och Esteban Granero. Detta ha lett till total misär och hade det inte varit för den uppmärksammade segern mot Chelsea så hade nog få trott att detta går att reda ut. Det är inte säkert att det blir något nytt kontrakt ändå, och elva? Nä, skulle inte tro det!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply