PSG tog inte chansen mot St Etienne

Paris Saint-Germain lottades tidigare i veckan mot Barcelona i kvartsfinalsspelet av Champions League, men det dröjer innan det mötet spelas. Med viktigt VM-kval i horisonten var det på söndagskvällen dags för Zlatan Ibrahimovic och hans kamrater att gästa St Etienne i Ligue 1.

Och det började bra när Javier Pastore fixade 0-1 efter blott nio minuters spel. Och blott tio minuter senare var det dags igen för Paris Saint-Germian, efter att Lavezzi fällts av St Etiennes målvakt innanför straffområdet. Fram klev Zlatan Ibrahimovic och skickade in bollen fint vid målvaktens högra stolpe. Domaren ansåg dock att spelarna rusade in i straffområdet för tidigt och straffen fick läggas om. Och i efterhand ångrar nog inte svensken det, för med en magnifik ’Panenka’ kunde han skicka in 0-2 till PSG.

Det var dock ett St Etienne som ständigt hotade gästerna den här dagen, och som faktiskt besegrade PSG på Parc de Princes tidigare den här säsongen. Och man påbörjade en upphämtning när ettt fint inlägg från högerkanten tog oturligt via PSG:s försvarare Alex och in bakom Sirigu.

Med knappt tjugo minuter kvar av matchen kom även kvitteringen för hemmalaget, när högerbacken Francois Clerc fick på en magnifik träff som borrade sig upp i det bortre krysset, bakom en chanslös PSG-målvakt. I slutet fick David Beckham två fina frisparkslägen att avgöra matchen på, men matchen slutade 2-2.