Portugal fick med sig oavgjort till slut i Israel

I dagens tidiga VM-kvalmatch möttes Israel och Portugal där båda lagen jagar Ryssland som leder gruppen med fyra segrar på de fyra första matcherna. Därför var båda lagen i behov av en seger i detta heta möte som blev en målrik historia.

Portugal tog ledningen redan efter två minuter och de flesta trodde nog att Portugal skulle ta hem matchen ganska enkelt nu. Men de trodde fel, för efter 24 minuter kvitterade Mallorcaspelaren Tomer Hemed för hemmalaget, samme Hemed spelade fram Eden Ben Basat som satte 2-1-målet för Israel fem minuter före paus.

Det dröjde en halvtimme till nästa mål gjordes och det var Rami Gershon som gjorde det för Israel och hade nu sattit Portugal i en rejäl brygga och ett knivigt läge. Men Portugal svarade på Israels ledningsmål genom att reducera bara två minuter senare genom Helder Postiga framspelad av Christiano Ronaldo.

Minuterna tickade iväg och Israel skulle se ut att lyckades skrälla mot Portugal. Men i den tredje övertidsminuten kom vänsterbacken Fabio Coentrao in i bilden och kvittera resultatet. 3-3 var ett resultat som inget av lagen var särskilt nöjda med och då både Israel och Portugal spelat en match mer än Portugal ligger de fyra poäng bakom Ryssland som kan dryga ut sin gruppledning om man besegrar Nordirland på bortaplan ikväll.