Porto vann matchen – Benfica vann ligan

Benfica har varit klara mästare av den portugisiska ligan, Primeira Liga, sedan ett par veckor tillbaka. Under lördagen åkte de till Estadio do Dragão för att möta Porto i den avslutande omgången. Ett Porto som vann ligan tre år i rad innan Benfica bröt deras svit i år. Den här säsongen fick de emellertid nöja sig med en tredjeplats bakom Benfica och Sporting Lissabon.

Som plåster på såren lyckades Porto besegra Benfica med 2-1 i den sista omgången av Primeira Liga under lördagen. Hemmalaget fick en drömstart när anfallaren Ricardo hittade nätet redan i den fjärde minuten. Men Benfica kvitterade till 1-1 på straff i den 26:e minuten genom mittfältaren Enzo Perez.

Sju minuter innan paus dömde domaren Rui Manuel Gomes Costa straff för andra gången i matchen, den här gången till Porto. Den colombianske anfallaren Jackson Martinez klev fram och förvaltade straffen på allra bästa sätt. 2-1 och det resultatet stod sig matchen ut.

Värt att notera är att den svenske försvararen Victor Nilsson Lindelöf, endast 19 år gammal, fick hoppa in för ligamästarna Benfica i den 65:e minuten när han ersatte João Cancelo.

När samtliga 30 omgångar spelats kan vi konstatera att Benfica är klara mästare med sina 74 poäng. Sporting har visserligen en match kvar att spela, men de ligger sju poäng efter. Porto blir trea med sina 61 poäng, vilket bara räcker till en kvalplats till Champions League.