Porto mot nya CL-äventyr

Porto är regerande mästare i Primeira Liga, den portugisiska högstaligan, men den här säsongen har de blivit passerade av både Benfica och Sporting efter att de tappat många nyckelspelare inför säsongsstarten.

Under söndagen lyckades Luís Castros mannar dock bortabesegra ligasexorna Braga med 1-3 och därmed tog de ett stort steg mot att säkra tredjeplatsen, som innebär kval till nästa säsong av Champions League. En direktplats till turneringen går inte att nå, men det ska också mycket till för att de ska tappa tredjeplatsen.

Silvestre Varela gav gästerna ledningen borta mot Braga i den 23:e minuten, assisterad av Jackson Martinez. Det blev dock nerver i matchen när Erick Moreno kvitterade till 1-1 för Braga efter 58 minuter, framspelad av Felipe Pardo.

Porto var dock det spelförande laget och i slutminuterna lyckades de avgöra med två sena mål från Carlos Eduardo och Fernando Quintero. Josué spelade fram till båda målen, Porto vann med 1-3 och de har nu nio poäng ner till fyrorna Estoril Praia (som maximalt kan ta tolv poäng till).