bet365

Pearsons omgångssummering – del 25

bet365

Omgångens höjdpunkt
Det är omöjligt att blunda för söndagens urladdning på Etihad. Liverpool anfört av Gerrard och nyförvärvet Sturridge spelade en fotboll full av energi, fantasi och vilja. Hemmalaget var sett över hela matchen det bättre laget och skapade de bästa chanserna.

City ville dock inte ge sig och bjöd likt Reds upp till en makalös offensiv.  Hemmalaget Manchester City har alltid en hög lägstanivå, vilket till sist slutade med ett oavgjort resultat. Tråkigt nog stod Reina för ännu en tavla som argentinaren Agüero nyttjade och lyfte vackert in bollen från kanten. Underhållning på hög nivå!

Omgångens ögonblick (Ny)

Idag är det premiär för en helt ny genre i min omgångssummering. Det är nämligen dags att kora omgångens ögonblick. Ett ögonblick som fastnat på näthinnan och bettytt något alldeles extra för en match eller spelares utgång. I det här fallet tänker jag på Steven Gerrards halvvolley mot Manchester City.

Matchen stod och vägde vid 1-1. Liverpool pressade tillbaka Manchester City och jagade ett ledningsmål. Det var då han klev fram. Klubblegenden, föredömet och inte minst lagkaptenen Steven Gerrard slog till utanför straffområdet med en drömträff på halvvolley.

Jublet ville aldrig ta slut. Glädjen, lyckoropen och omfamningarna var något utöver det vanliga. Supportrarna kände lukten av tre poäng och ett svar till Arsenal i jakten på Champions League. Tråkigt nog tappade Reds sin ledning och fick till sist med sig en poäng. Det är ändå Gerrards skott som får mig att le. Ett ögonblick fullt av glädje, längtan och tårar.

Omgångens snedsteg

West Bromwich-backen Goran Popov stod för omgångens snedsteg, då han på värsta tänkbara sätt samlade saliv i munnen och spottade mot Spurs-backen Kyle Walker. Spottloskan träffade visserligen inte Walker, men var trots det en markering av avsky.

Jag anser att det var helt rätt beslut att visa ut makedoniern. Man uppför sig inte på det viset som han gjorde och definitivt inte i en så pass stor fotbollsliga som Premier League. Det var skönt att tränare Clarke gick ut i media och markerade vänsterbackens misstag. Förhoppningsvis var detta första och sista gången för Popovs del.

Omgångens funderare

Andy Carroll bytte inför helgens omgång frisyr, då han istället för att ha håret uppsatt i en hästsvans satsade på att använda det något mer feminina diademet. Det är oklart om det är diademet som fått Carroll i form eller om det helt enkelt är prestationerna på veckans träningar. Det ska bli kul att se om Carroll fortsätter att använda sig av diadem eller om han går över till den klassiska hästsvansen.  

Omgångens elva

Bunn; Santon, Samba, Bassong, O’Brien; Kebe, Sissoko, Gerrard, Fellaini; Benteke och Sturridge.

Omgångens spelare

Newcastles Moussa Sissoko var matchens gigant i måstematchen mot Chelsea och avgjorde med två mål på St. James´. Fransmannen har fått en succéartad start på äventyret i England och lär bara bli bättre. Jag dräglar redan över ett innermittfält med Sissoko, Tioté och Cabaye i mittfältsrollerna. Det ska bli hyperintressant att se The Magpies avslutning av säsongen samt den kommande. Räkna med att det här inte är det sista vi ser av Moussa Sissoko.                                       

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply