Pearsons omgångssummering – del 17

Omgångens höjdpunkt

I konkurrens med Manchester Uniteds urladdning mot Sunderland väljer jag att utse Reading – Arsenal till omgångens höjdpunkt. En match full av glädje, spänning, dramatik och en underbar fotboll från båda håll.

Bortalaget Arsenal var det bättre laget under den första halvleken och visade upp sitt fulla register. Gibbs, Podolski och Cazorla var tre av flera duktiga Arsenal-spelare som imponerade. Arsenal trappade dock ner efter matchens fjärde mål, vilket öppnade för Reading och en vändning. Wengers mannar höll dock undan och besegrade Reading med 2-5.

Omgångens snedsteg

Marouane Fellaini stod för omgångens tråkigaste incident, då han diskret skallade Stoke-backen Ryan Shawcross vid en hörna. Jag har alltid sett Fellaini som en fair spelare, vilket jag tror han är än idag. Shawcross är inte Guds bästa barn, något som gör att misstankar väcks kring Shawcross´ inblandning i situationen. I vilket fall har belgaren bett om ursäkt och kommer förhoppningsvis inte göra om det. 

Omgångens funderare

Harry Redknapps Queens Park Rangers besegrade i lördags Fulham på hemmaplan. London-laget har ännu inte tappat poäng under sin nya tränare och verkar ha fått en nytändning. Det ska bli intressant att följa Redknapps kommande veckor i klubben, då han är van att jobba under press och säkerligen kommer lyfta QPR i tabellen. Frågan är bara hur långt?

Omgångens elva

Howard; Gibbs, Vertonghen, Johnson; Young, Taarabt, Cazorla, Silva; Benteke, Rooney, Podolski.

Omgångens spelare

Christian Benteke gjorde en makalös prestation I lördagens bortamatch mot Liverpool och får därmed ses som den här Omgångens absolute bästa spelare. Benteke kan ha gjort sitt livs största match, då han förutom sina två mål bjöd på en magnifik klackpass till Weimanns och Aston Villas andra mål för eftermiddagen. Imponerande av Benteke som visade upp både styrka och teknik av hög klass.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply