Oinspirerat AIK föll mot Dnipro

AIK hade ingen bra dag och avslutade Europacupspelet precis som man inledde det – med 4-0 förlust och 1-0 kom efter ett Martin Lorentzon dragit på sig en straff som Nikola Kalinić satte under Ivan Turina.

Strax före halvtid kom även tvåan efter fint spel av Dnipro. Ett lågt inlägg från vänster kunde Roman Zozulya perfekt möta med bredsidan och bollen rullade in i det bortre hörnet.

Zozulya gjorde även sitt andra mål för kvällen i början av den andra halvleken och punkterade därmed matchen när han trocklade sig igenom AIK-försvaret och placerade bollen bakom Turina.

Kravchenko avslutade målskyttet när han, i en position mitt i AIK’s straffområde, med en sträckt vrist sköt in bollen på volley i den 85:e minuten.

Dnipro vann gruppen föra Napoli som tog hem andraplatsen. AIK och PSV Eindhoven är utslagna.