Officiellt: Pilar ansluter till Freiburg

Freiburg var ytterst nära att sno åt sig en plats i Champions League på bekostnad av Schalke 04. Men efter förlust i sista omgången mot just Schalke 04, blev det ’bara’ spel i Europa League för tabellfemman. Nu harman dock börjat förbereda sig inför den kommande säsongen med europacupspel, med en ny tjeck klar för klubben.

Det är nu officiellt klart att man lånar in Vaclav Pilar från Bundesligakonkurrenten Wolfsburg över säsongen, med en möjlighet för Freiburg att göra övergången permanent efter säsongen. Den 24-årige spelaren var inte med under förra säsongen för Wolfsburg på grund av en skada, men siktar nu på att ta sig tillbaka till den fina form hans visade under Europamästarskapet för ett år sedan.

”Vi är glada över att ha undertecknat en högt intressant spelare som, trots sin blott 24 års ålder, redan har massor av erfarenhet,” säger Freiburgs tillförordnade sportdirektör Klemens Hartenbach, och fortsätter:

”Vi är medvetna om att Vaclav behöver följa ett personligt träningsprogram till att börja med, och det finns inget satt datum för honom till att få börja träna med laget.”

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply