bet365

OFFICIELLT: Julian Draxler får ny klubbadress

Julian Draxler skriver på för Wolfsburg

Efter att flera Premier League-klubbar varit ute efter tysken står det klart att han lämnar för Bundesliga.

Julian Draxler kommer att spela sin fotboll i VfL Wolfsburg nästa säsong, det stod klart på måndagskvällen. Mittfältaren som spenderade förra säsongen i Schalke 04 har nu skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 31 juni 2020.

– Det finns två anledningar till att vi accepterar Wolfsburgs bud. Vi kommer inte att avsölja några summor men vi kan säga att det är den högsta summan som en Schalke 04-spelare någonsin sålts för. Vi var även tvungna att ta hänsyn till att spelaren ville flytta, säger klubbens sportchef Horst Heldt till klubbens hemsida.

– I slutet av förra säsongen kom Julian fram till mig och förklarade att han ville lämna klubben. Jag berättade då att vi kommer ta en titt på samtliga bud som kom in för honom. Men jag försökte även övertala honom att stanna då vi håller på att utveckla klubben, berättade Heldt som även beskrev de senaste månaderna.

– Julian visste vad vi hade på gång men det ändrade inte hans tankebanor, istället berättade han flertalet gånger att han ville lämna, berättar han.

Wolfsburg sägs betala 35 miljoner euro för spelaren som i och med summan blir den tredje dyraste spelaren någonson att köpas av ett tyskt lag, detta efter Mario Götze (37,5 miljoner euro) och Javi Martínez (40 miljoner euro)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply