Officiellt: Ingesson fortsätter i Elfsborg

Efter att Jörgen Lennartson lämnade Elfsborg efter en svag säsong tog den dåvarande ungdomstränaren Klas Ingesson över A-laget. Det gjorde han som en tillfällig lösning, men nu står det klart att Ingesson får fortsätta som huvudtränare i Borås-laget.

Wettergren fortsätter han med. Tillsammans med Janne Mian blir de två de nya chefstränarna. Klubbens sportchef Stefan Andréasson är nöjd med Ingesson.

– Klas har under sin tid som tillförordnad chefstränare under hösten visat prov på ett mycket starkt och bra ledarskap och vi är jätteglada över att nu ha kommit överens om en fortsättning där han går in i en ny roll som Manager under nästa säsong. Att Janne och Peter kommer att ta hand om tränarrollerna känns också mycket bra och det har nu landat i en sammantagen lösning som vi strävat efter, säger Andréasson.

I rollen som Manager blir Klas chef över A-lagstränarna samt övergripande ansvarig för seniorfotbollen. Janne Mian lämnar över sin roll som fystränare till Framgångscentrums Magnus Hellman-Driessen och Peter Wettergren väljer att särskilt fokusera på den individuella utvecklingen av spelartruppen.

– Det känns jättebra att vi nu kunnat göra denna interna lösning när det gäller ledartrion för A-laget och vi ser fram emot ett spännande 2014. Föreningen står inför en nystart med bland annat många unga talangfulla spelare och Klas, Janne och Peter har mycket viktiga roller i detta nybygge, säger Ordförande Bosse Johansson

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply