Officiellt: Efter 40 år i klubben – Schaaf slutar i Bremen

Sedan år 1972 har Thomas Schaaf funnits med i Werder Bremen – då som spelare, men under de senaste fjorton åren som tränare. Nu har detta långa äktenskap dock nått sitt slut.

Tidigare idag meddelade Bundesligaklubben på sin hemsida att Schaaf kommer att göra sin sista match för klubben utmed säsongens sista match, borta mot Nürnberg. Anledningen till detta uppges vara den gångna säsongens underpresterande resultat och att Schaaf nu har valt att hoppa av själv, för klubbens eget bästa.

”Som vi har sagt det tidigare så har vi under de senaste dagarna analyserat klubbens utveckling och kommit fram till att vi vill börja om med något nytt. Vi vill tacka Thomas för allt som har gett Werder Bremen i mer än 40 års tid, både som spelare och coach. Klubben har fått uppleva stora framgångar med honom vid vår sida, vilket vi är enormt tacksamma för”, säger klubbens sportchef Thomas Eichin.

”Efter att ha kämpat för att undvika nedflyttning har vi tagit ett kollektivt beslut att det bästa för klubben vore att vi går skiljda vägar och börjar om på nytt”, tillade han sedan.

”Jag har haft en obeskrivligt bra tid här i klubben. Jag har fått kontakt med underbara människor och vi har tillsammans nått enorm framgång. Jag vill tacka alla som har varit med mig och stöttat mig under tidens gång och jag önskar Werder Bremen all lycka i framtiden”, sa Schaaf själv om avhoppet.

Under sin tid som tränare i klubben har Schaff bland annat lett Bremen till ett Bundesliga-guld, två DFB-Pokal-segrar samt en seger i den tyska ligacupen.

Någon ersättare har ännu inte pekats ut.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply