Officiellt: AIK värvar succétalangen från Falkenberg

bet365

Niclas Eliasson, 17, har spelat i Falkenbergs FF sedan han var sex år gammal. Inför säsongen 2013 blev han uppflyttad till A-laget av den nye tränaren Hasse Eklund. Nu när säsongen är slut kan vi konstatera att det blev en succésäsong för den fartfyllde och tekniske yttermittfältaren.

Eliasson spelade 29 av lagets 30 matcher, varav 22 från start, och vann hela Superettans assistliga med sina elva målgivande passningar. I den sista omgången hemma mot Ängelholm, där Falkenberg behövde en poäng för att säkra uppflyttning, gjorde ”Samba-Nicke” 1-1 med ett vackert långskott precis innan paus.

FFF gick sedan vidare och vann med 4-2 vilket innebär att de för första gången i klubbens historia kommer spela i Allsvenskan. Men stjärnskottet Eliasson följer inte med laget dit. Istället har han valt att skriva på ett fyraårskontrakt med AIK.

– Det har varit ett svårt beslut för mig men jag har likt Hasse Eklund (klar för Kalmar FF) bestämt mig för att starta ett nytt kapitel i livet. Jag vill tacka alla som varit med detta året för allt stöd jag fått. Jag har spelat i Falkenberg sen jag var sex år och har tagit mig igenom alla stegen upp till A-laget, berättar Eliasson på den officiella hemsidan för Falkenbergs FF.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply